Na hlavní obsah

Produkty v porovnávači

10 nejlepších rodinných cyklo vyjížděk

Jakmile vaše děti odrostou odrážedlům, přicházejí na řadu dětská kola i nezbytné helmy, a první rodinné cyklo vyjížďky. Pro děti od 2 do 4 let jsou vhodná kola velikosti 12 palců, která následují kola 14, 16 a 20palcová. Každé dětské kolo je ovšem nutné dobře vyzkoušet. Důležitá je zejména správná velikost kola – dítě musí dosáhnout chodidly na zem. Příliš velké kolo by mohlo dítě od cyklistiky odradit. A to by bylo jistě škoda, zvláště když naše země nabízí tolik projížděk, přitažlivých pro děti jakéhokoliv věku, maminky i tatínky. Tak pokud už máte všichni cyklistické vybavení, hurá na ně!

Lehké a zajímavé trasy pro jízdní kola v Čechách i na Moravě

Inspirujte se tipy na rodinné cyklistické výlety – 5 v Čechách a 5 na Moravě.

  1. Podél řeky La­be, například od Kolína do Kostelce nad Labem.
  2. Podél řeky Be­rounky vás jistě zaujmou úseky Nižbor – Beroun, Beroun – Srbsko a Řevnice – Černošice.
  3. Posázaví a La­dův kraj nabízí malebné trasy Hornopožárskými lesy a Voděradskými bučinami.
  4. Po cyklostezce Ohře, od státní hranice po bývalé železniční trati do Chebu s hradem a řadou dalších památek. Na jedné straně se můžete kochat Krušnými horami a na druhé Slavkovským lesem s minerálními prameny a historií těžby stříbra. Na Sokolovsku pozorujte proměnu krajiny v důsledku odstraňování následků těžby hnědého uhlí.
  5. Cyklostezka Jezerní v okolí Lipna, rovinatá trasa dlouhá 50,5 km, doplněná dvojnásobnou plavbou převozem. Celá trasa Okolo Lipna je už náročnější a měří 108 km.
  6. Okolo Baťova kanálu, od Kroměříže až do Hodonína, celkem 80 km. Cyklostezka je určena i pro in-line bruslaře, seniory a tělesně postižené, protože je absolutně rovná a přehledná. Z převážné části vede po asfaltovém povrchu. Roku 2014 byla tato cyklo trasa prodloužena o úsek Napajedla – Spytihněv. Můžete si ji spojit i s plavbou, třeba podniknout delší cyklo výlet jedním směrem a nazpátek jet výletní lodí přizpůsobenou pro přepravu kol.
  7. CHKO Litovelské Pomoraví mezi městy Olomouc a Mohelnice zahrnuje dostatek značených nenáročných cyklotras s minimálním převýšením. Kromě asfaltových cest využijte i polní a lesní cesty. Poznání vám přinesou naučné stezky Luhy Litovelského Pomoraví a Romantický areál Nové Zámky. Poté můžete dojet do Nových mlýnů k populární Rybářské hospodě.
  8. Cyklostezka Bečva, například úsek Horní Bečva – Valašské Meziříčí v délce 30,8 km. Užijte si s dětmi malebnou přírodu Beskyd a valašské dřevěnice roztroušené po krajině nebo soustředěné v rožnovském skanzenu.
  9. Po stopách využívání vodní a větrné energie – cyklostezka propojující zachované i již neexistující vodní a větrné mlýny na Hranicku. Má 3 samostatné okruhy a celkovou délku téměř 130 km. Je spojena se soutěží, jejíž úspěšní absolventi se stanou mlynářskými krajánky a budou pasováni do cechu mlynářského regionu Hranicko.
  10. Lednicko-valtický areál, 7. etapa Moravské stezky. Cyklomapu získáte ve všech turistických informačních centrech regionu. Například 18km Valtický okruh má trasu Valtice – Kolonáda – Úvaly – Sedlec – rybník Nesyt – Hlohovec – Valtice.

Ať už se vypravíte do okolí českých řek, do valašských kopců či na rovinatou jižní Moravu, jistě vaše děti vytrénujete v cyklistice, získáte nezapomenutelné zážitky i skvělé fotografie do rodinného alba.

Akce a slevy na email
Akční newsletter