Na hlavní obsah

Produkty v porovnávači

Proč jezdit na kole i ve vyšším věku

Podle finské vědecké studie žijí lidé, kteří od 35. roku života najedou týdně 100 km na kole, o 2 roky déle než ostatní. S cyklistikou se však dá začít kdykoliv, a ve vyšším věku vám bude odměnou kondice srovnatelná s jedinci o 10 let mladšími.

Vyměňte sledování seriálů za krátké cyklovýlety

Navíc, v porovnání s chůzí je kolo šetrnější ke kloubům. A protože při jízdě na kole vyplavujete endorfiny, zlepší se vám nálada a budete lépe spát. Avšak pozor, je-li vám více než 50 let, delší dobu jste na kole nejezdili a chcete vyrazit na cyklovýlet, poraďte se nejdříve s lékařem. Kolo je totiž rizikové pro lidi trpící bolestí zad, osteoporózou nebo točením hlavy. Pro seniory jsou mnohem lepší kratší vyjížďky na kole, například na nákup či do parku. Chválí si je i 68letá Jiřina M., která jezdí v obci jedině na kole – za sestrou, do obchodu, na cvičení… Auto vůbec nepotřebuje – delší trasy zdolává autobusem nebo vlakem. Díky tomu ušetří za dopravu a je stále v dobré kondici. A rozhodně jí nechybí ani „televizní kultura“.


Jaký typ kola si v penzi vybrat?

Pokud chcete vyjíždět na cyklostezky, vyberte si trekingové, horské nebo silniční kolo. Pro kratší jízdy po městě, na nákup, na zahrádku, nebo za přáteli zvolte městské kolo. Díky sníženému rámu umožňuje jednodušší nasedání, čímž se stalo oblíbeným právě mezi staršími lidmi. Je-li ovšem vaše obec kopcovitá, budete potřebovat městské kolo s více převody, což si u nákupu pohlídejte. Stále většímu zájmu seniorů o cyklistiku se přizpůsobují i výrobci kol, kteří své modely vybavují různými vychytávkami. Potřebujete-li se na cokoliv zeptat, neváhejte kontaktovat klientské centrum e-shopu (live chat), jehož odborníci vám poradí. Kola jsou tu za výhodné ceny, skladem a s okamžitým odesláním.


Elektrokolo – skvělý dopravní prostředek nejen pro seniory

Ve vyšším věku je velmi žádané také elektrokolo. Slouží v běžné dopravě, sportovcům, seniorům i rehabilitujícím. Při jízdě na elektrokole nejste nijak omezováni věkem a zvládnete ho i s mírnými zdravotními obtížemi.
Ekologické elektrokolo je součtem výhod běžného kola (využívání cyklostezek, snadné uskladnění) a rychlejšího dopravního prostředku. Navíc, jeho provoz je levný. Baterii elektrokola plně nabijete za několik korun. Oproti motorovým vozidlům ušetříte peníze za benzín, STK, pojištění i silniční daň. Pro jízdu na elektrokole do maximální rychlosti 25 km / h nepotřebujete řidičský průkaz ani helmu, i když ta je doporučována za všech okolností. Výhodou je i to, že elektrokolo představuje podle legislativy běžné kolo vybavené elektromotorkem, může se tedy přepravovat ve vlaku nebo v městské dopravě. A když se vám v terénu vybije baterie elektrokola? V takovém případě pouhým šlapáním jako na běžném kole dojedete k nejbližší zásuvce elektrického napětí a pomocí nabíječky ji dobijete. Vyznavačem elektrokola je také 75letý Ludvík H., který si s jeho pomocí zajišťuje nákupy v 8 km vzdáleném městě, a není tak závislý na pomoci dětí a vnuků.


Odzkoušejte nové kolo v okolí prodejen inSPORTline

Pokud si nejste výběrem kola jisti, v kamenných prodejnách inSPORTline v Praze, Brně a Ostravě můžete jakékoli elektrokolo i jiné jízdní kolo celoročně bezplatně vyzkoušet.  Zde jsou jejich adresy: Strakonická 1151/2C, Praha 5 – Hlubočepy (+420 603 816 477); Palackého třída 155, Brno-Medlánky (+420 730 518 377) a Krmelínská 780/2, Ostrava-Hrabová (+420 734 724 577).

Akce a slevy na email
Akční newsletter